Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини


Календар Картички

Старини / Кино

23 Юли 06, 18:10
Люк Бесон повече няма да снима

Люк Бесон се отказва от работата като кинорежисьор, както става ясно от последното му интервю за британския вестник Гардиън (The Guardian).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди години Бесон заяви, че смята да снима 10 филма през живота си и да спре. Тогава едва ли някой е приел думите му за повече от ексцентрично изказване. Но през декември бе премиерата на филма "Ангел-А", който е деветият му режисьорски проект, а десетият – "Артур и лилипутите", е обявен за пускане през декември тая година, вероятно по време на коледните празници. Преди "Ангел-А" Бесон 7 години не бе правил филм.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сега режисьорът, чиито най-известни творби до момента са "Петият елемент" и "Леон", който направи звезда манекенката Мила Йовович и се ожени за нея, е на 47 години и казва, че 10 е хубаво число. "С десет куршума се налага добре да помислиш по какво ще стреляш. Иска ми се да изляза от играта рано: преди да е станало твърде късно. Знам доста режисьори, които заснеха прекалено много филми. Това е печална гледка." – казва Люк Бесон. Вероятно той ще продължи да се занимава с кино, но не като режисьор, а като сценарист и продуцент. В плановете му влиза построяването на киностудия до Париж.

 

 

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.6623