Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини


Календар Картички

Старини / Кино

18 Януари 07, 19:03
Златен глобус 2006

 

 

Филмът "Вавилон" на Алехандро Гонзалес Инярито спечели наградата "Златен глобус" на Холивудската асоциация на чуждестранната преса. Брад Пит и Кейт Бланшет са звездите, режисирани от мексиканеца в тази история за културни различия, в която от екрана звучат 5 езика и действието се развива на няколко континента.

 

 

 

 

 

 

 

За най-добър режисьор журито определи Мартин Скорсезе за работата му във филма "Покойникът", а "Писма от Иво Джима" на Клинт Истууд спечели награда за най-добър филм на чужд език.

 

 

 

 

 

 

 

Форест Уитакър бе определен за най-добър актьор на 2005 година за постиженията си във филма "Последният крал на Шотландия", а "Златен глобус" за най-добра женска роля получи Хелън Мирън за ролята на Елизабет ІІ си във филма "Кралицата". Тя получи и награда за ролята си на Елизабет І в английски сериал със същото име.

 

 

 

 

 

 

 

Мерил Стрийп, неостаряваща и по-женствена отвсякога, взе своя 5-ти "Златен глобус". Тя е направила най-добрата женска роля в комедия или мюзикъл – във филма "Дяволът носи Прада". Най-добър комик, по всеобщо признание, за 2005 година е Саша Коен с изпълнението му в "Борат – културен обмен с Америка за напредък на великия казахстански народ".

 

 

 

 

 

 

 

"Мечтателки", в който Бионсе Ноулс изпълнява ролята на певица, за чийто образ прототип е била Дайана Рос, получи приза в раздел "Най-добра комедия или мюзикъл". Тази развлекателна лента отнесе и две награди за второстепенна роля – с тях бяха удостоени добре известният актьор Еди Мърфи и дебютиращата в киното Дженифър Хъдсън.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4586