Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2021 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28


Календар Картички

Глог 13:43
« Обратно
И още два филма...
Откъде да започна? Гледах два доста разочароващи филма. Единият – "Кралицата" с Хелън Мирън, ужасно ме отегчи, а другият – "Часовете" с Мерил Стрийп, Никол Кидман и Джулиан Мур (подреждам ги според това коя от тях ми е харесала повече в ролята си) също ме разочарова, но по-малко.

Всъщност – нямах особени очаквания и въпреки това тези филми не ме хванаха с почти нищо. В "Кралицата" единственото, и то не особено оригинално, режисьорско решение бе да накара първата дама на Великобритания да препуска презглава, за да види убития красив елен и да го уважи в смъртта му, след като половин филм преди това не й е хрумвало дори да отиде до Париж, където е загинала принцеса Дайана, нито дори да се яви на погребението или да обяви национален траур. Изобщо недоумявам как тоя филм се озова сред "Оскарите", нито как Хелън Мирън получи наградата. Всичко бе толкова обичайно и руслосано в тоя филм. Може би за хора, изучаващи политология, в него се съдържат ценни уроци, но за мен бе пълна скука.

В "Часовете" имаше две неща, заради които не съжалявам за загубеното време – Мерил Стрийп и музиката. Мерил Стрийп за мен тук прави най-добрата си роля изобщо, много труден, привидно семпъл образ, който тя насища с десетки нюанси на изживяване на момента и реминисценции от миналото. Само с намеци, полужестове, пресечени погледи, очи, които опитват да не се извърнат от неудобство, с още много почти недоловими и толкова естествени и емоционално дълбоки моменти на изпълнението си, Мерил Стрийп създаде екранен образ, който ще запомня не просто като майсторски, а и като дълбоко затрогващ и будещ състрадание, красив и напомнящ за човещината и тихата ù, скромна светлина, с която може да извърви пътя си до някого. Един филм за трагичното щастие, за три жени, едната от които писателката Вирджиния Улф, и всяка в различна епоха опитва да се освободи от тягостното си съществуване, повтаряйки един и същ тайнствен алгоритъм на изначалната самота и жажда за страст.
03 Април 08, 13:43    Коментари (1)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

11.108