Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини

БЛОГ АРХИВ
«« август 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Календар Картички

Глог 12:09
« Обратно
Сутрешните блокове
Ах тази сутрин, тази сутрин... Иска ми се да ви разкажа за петнайсет незабравими минути, които ми дариха двете национални телевизии bTV и Канал 1.

В седем без петнайсет реших да погледна какво става в сутрешните блокове. Щото в шест без петнайсет в блока до нас нищо и най-вече никой не ставаше и бе тъмно навсякъде, освен на стълбището. Не че се занимавам с воайорство, но докато си правя кафето изборът е да зяпам блок пети или да зяпам бензиностанцията на Петрол. Обикновено нещо става поне на бензиностанцията и това ми е вместо добро утро – да речем неизвестен тумбест тип с плетена шапка и кола, накичена със спойлери, си рови в багажника, а аз се чудя как може да го прави преди разсъмване и кога ли е тръгнал, дали има автомати там, както на едни момчета, дето си спряха колата пред мен на шосето и ей така пак си отвориха багажника да си вадят минерална вода, пък шишетата бяха върху Калашниците... Както и да е, спомени, дето се вика.

Та подбудена от тазсутрешната липса на атракции и желаеща да чуе прогнозата за времето се включих тъкмо на хороскопа на Алена. Едни кръгчета там се попълваха, а гласът нежно даваше най-мрачната прогноза, която съм чувала, и то поред за всички зодии, освен, не знам защо, за Скорпион. Може би известната астроложка е била в крайно лошо настроение, може би действително звездите за днес вещаят само проблеми и нещастия, ама то не бяха парични загуби, болести, катастрофи, провалени преговори и неразбирателство със семейството и партньорите... Апокалипсис ви казвам. Крайно смаяна превключих на Канал 1. За сравнение – и там имаше хороскоп, но такъв, дето и аз мога да го надраскам за максимум 10 минути. Трябва ли да уточнявам, че той бе пълна противоположност на хороскопа на Алена. Ако онзи бе черен и безнадежден, този бе изцяло оптимистичен и напълно безсъдържателен. Чували ли сте прогноза за деня за зодията си от рода на: "Вашата брилянтна природа ще се радва днес на искрящите слънчеви лъчи на щастието и късмета"? При цялото ми уважение към поетичните изблици на астроложката на Канал 1, това дори за стихосберка не става, освен ако няма да я чете някой колекционер на най-тъпите клишета в историята на лириката.

Изненадите не свършиха дотук. Появата на водещата предизвика дълга пауза, в която тя и двамата й колеги, които правят преглед на печата, се чудеха кой щял да започне предаването. Те я питаха тя ли е, тя им каза, че май не била тя, защото нейните гости щели да дойдат към осем и половина. Часът бе 6:48, излизаше, че близо 2 часа нея няма какво да я търсят за нищо. Че толкова ли пък им е дълъг сутрешният блок? Аз отдавна не бях се смяла така. Симпатичните иначе телевизионни журналисти се опитаха да замажат положението, после дойде време и на очакваната прогноза за времето, но тъкмо синоптичката каза, че ще духа южен вятър, и се чу свистене като от такъв, след което тя само си отваряше устата на фона на картата на България, после чат-пат се появяваше говор и от прогнозата излезе ясно само, че "температурите ще бъдат". Не че ние и без температури нямаше някак да се справим, ама това националната телевизия да те забавлява сутрин – струва си гледката, повярвайте ми!
01 Февруари 08, 12:09    Коментари (1)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.3623