Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини

БЛОГ АРХИВ
«« август 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Календар Картички

Глог 17:43
« Обратно
Как така "Акага" може, а пък другите не могат
Не ми остава много време за музика и скоро не бях слушала български изпълнители, които да ми харесат и да ме грабнат. Покрай родителите си обаче гледах изявите на "Акага" на поредната благотворителна акция, целяща да запуши огромната дупка от несвършената работа на държавата и нежеланието на управниците да разпределят баснословните грабителски данъци така, че да не отива всичко в техните и на роднинските им фирми джобове. Както и да е. Не е това темата сега. Темата е колко смайващо добри ми се сториха "Акага". Слушах с искрен кеф и си барабанях по масата, и припявах на финалните им изяви. И си зададох въпроса:

Абе как може такъв як саунд да правят "Акага" по нашата телевизия на живо, а никой друг не може?!!! Защо при тях се получава, а при другите ти се ще да си се родил без уши.

То не бяха концерти, то не бяха конкурси, то не беше чудо. Дето пеят на запис кандидатите за слава – иди-дойди. Там лъсва собственото им фалшивене. Ама колко такива телевизионни акции на БНТ и bTV минаха през ушите ни, докато се мъчехме да чуем я певеца, я групата зад него, а често накрая превключвахме – то как да се изтърпи струящият от екрана джангър! Вярно, че "Ку-ку бенд"-а на Слави звучи добре, но пред "Акага" направо бледнее. А от фалш и лошо озвучаване, когато става въпрос за група на живо – аман. Всъщност има създадени традиции, не – навици.И изводът ми е, че щом може да имаме такива професионалисти, които като "Акага" да са супер, проблемът не е само в озвучаването на телевизионните специалисти. И че каквото стояло, такова излязло. Ама пък колко съм горда, че тия музиканти са българи. И да добавя – сайтът им е също много избаран, естетски, без никакви простотии по него...
29 Януари 08, 17:43    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1952