Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини

БЛОГ АРХИВ
«« октомври 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Календар Картички

Глог 15:37
« Обратно
И БСП видя призрака на времето, когато няма да има кой да гласува за него
На изборите първото, което ме шокира, бе осъзнаването на факта, че стана ясно как ще изглеждат нещата, когато за БСП няма да има кой да гласува.
Не е въпросът в това, дали изглеждат радващо или плашещо. Въпросът е, че електоратът им се състоеше в огромната си част от хора, наричани етническо малцинство и които – това също се видя – не са вече малцинство. А представяте ли си какво би станало, ако не бяха спрели да гласуват 12 000 приходящи от Турция избиратели от Кърджалийско? И те също гласуваха не за БСП? Представете си го – идват кметски избори.

Всичко, с което не се съобразяваха българските политици от водещите партии, се сбъдна. С поведението всеки да гледа в своята чиния и да защитава икономическия интерес на фамилията и приятелите, стигнахме до унищожаване на демокрацията – СДС и всички нароени партии са извън играта в момента, етническите и националистическите партии победоносно шестват, електоратът на БСП си зае най-накрая естественото място – една част ще защитава оттук нататък претенциите си на цигани или турци, другата част отмира, трета част, съвсем незначителна, ще са децата, внуците, шуреите и баджанаците, но на избори те няма да носят нищо на соц-гиганта, бившия.

Ето, господа политици на власт, видяхте ли как изглежда животът без опора под краката? Скоро съвсем ще го усетите. Не е особено приятно. Но вие накарахте около 80 процента от българите, от тия, дето не се чудят турци ли са или роми, да живеят по тоя начин. Докато си купувахте поредната гора, вила, джип, докато пращахте децата си в луксозни курорти и колежи, бачкаторите ви работеха и работят за минимални заплати по 10-12 часа на ден и се чудят ще им ги дадете ли на края на месеца, децата им не завършиха училище и станаха престъпници и неграмотни гастарбайтери, цели райони в страната запустяха, а наглостта ви стигна дотам да разправяте, че се чудите какво да си правите парите. Можехте да ги дарите на някой болен или за благородна кауза. Но единствената позната ви кауза се простира до документите за владение.

Вчера в циганското училище миришеше много. Бе пълно, българи нямаше. Освен членовете на секционните комисии. Всички в коридорите пушеха, ядяха кроасани, вафли, чипс, подовете на училището бяха заринати с хвърлени по земята опаковки. Отвън ме чакаха няколко, естествено – голи, циганчета. "Како, дай десет стотинки!" "Ей оня джип виждате ли го?" – питам и соча на хлапетата спираща, една от многото със затъмнени стъкла в двора, луксозна кола. – "Ай сега бягайте от ония чичковци да искате, щото само те имат."

21 Май 07, 15:37    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1553