Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини

БЛОГ АРХИВ
«« май 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Календар Картички

Глог 19:24
« Обратно
Хартията за печене
Реших да открия как се променя вкусът на разни неща, когато се пекат в хартия.

Да уточня – купих си първо руло хартия, а после го зарязах в един шкаф. Оня ден падна на главата ми и ме осени идея да го вкарам най-накрая в действие.

Зимният период поради студа на терасата никак не ме вдъхновява да готвя. Но! Температурите вече са поносими и фамилията беше угостена с нещо неочаквано и няколко степени по-приятно на вкус от обикновена изтръшкана и осолена скумрия в плаке.

Какво всъщност направих? Отрязах си големи листи хартия, намазах ги с лъжица с доматено пюре там, където щях да поставя рибата – чистенето е неприятно, ама стиснах зъби и се справих. Върху пюрето наръсих зехтин – три-четири ивици. След това – чесън на прах. Огледах се и за маданоз, но във фризера не намерих къде е наврян. Затова пък се натъкнах на пакетче девисил – сушен, сред подправките, с които бях зареждала в пристъп на кулинарно вдъхновение през лятото. Така че поръсих и от него, стрит на прах. Предполагам, че ако сложите скилидки, също ще е готино. Върху това нещо положих осолената скумрия и я завих като пакетче, краищата на хартията подгънах и – в тавичката. Опече се много бързо и при внимателно отлепяне кожичката се запази с приятен загар. Месото бе по-ароматно от обикновено и смятам, че отсега нататък ще предпочитам скумрията в тая редакция. Със салата от настъргани моркови и малко зеле, наситнено на фини лентички, е – да си оближеш пръстите!
03 Април 07, 19:24    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1947