Вторични мисли

 
Вторични мисли

 
Рейтинг: 3.00
(105)
Глог
За контакти
Връзки
Вторични мисли
Александруполис
Родопи
Рила/Rila
Последният еднорог
Галерия
Старини

БЛОГ АРХИВ
«« април 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Календар Картички

Глог 19:05
« Обратно
Айде бе - щял да го хареса
След като водещата на сутрешния блок на bTv отиде в новинарския екип и вече няма кой да обявява сутрин, че "сега ще видим за кого днес звездите са разположени и за кого – неразположени", мои любими извори на смях станаха тъпизмите в рекламите. Тях хващам вечер, но се оказа, че много съм пропускала и в малките часове на деня. Изродщината на мисленето на хората зад кадър наистина ме смая с фантастичността си в понеделник рано сутринта.

Докато се приготвях за работа и се чудех как може още да е тъмно, пуснах за фон телевизора и там течеше някакъв филм, американски, не латино обаче.

И в тази продукция една вдовица, избачкана в костюмче с панделка на задника и голяма черна шапка попиваше сълзи с бяла дантелена кърпичка. Пред нея – още незаринат зеещ гроб. Приятелят на бившия ú съпруг я успокоява. Пръстите му си играят не съвсем небрежно сплетени с пръстите на нейната ръка... И тогава чух реплика, която ме накара да приседна:

- Погребението беше чудесно. Сигурен съм, че той щеше да го хареса.

Вие представяте ли си. Мъртвецът, ако бил жив, щял да хареса собственото си погребение! Аз не мога да си представя кой изобщо може да харесва каквито и да било погребения, камо ли някой потърпевш, тъй да се каже, дето вече всичко му е все едно и най-вероятно, ако има задгробен живот, точно в тоя момент разбира закъде е разпределен. Освен ако не се е самоубил де. Но и в тоя случай едва ли ще да го е направил, за да види как жена му ще го погребе и дали ще получи едно "браво" за церемонията по полагането му. И филмът изглеждаше сериозен на всичкото отгоре.

Стоях, гледах и се чудех кой болен мозък ги измисля репликите в холивудските филми. На такива идиотизми човек може само да се хили, толкова са невероятни.
14 Март 07, 19:05    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1486