|
|
Глог 19:24 |
|
Хартията за печене |
Реших да открия как се променя вкусът на разни неща, когато се пекат в хартия.
Да уточня – купих си първо руло хартия, а после го зарязах в един шкаф. Оня ден падна на главата ми и ме осени идея да го вкарам най-накрая в действие.
Зимният период поради студа на терасата никак не ме вдъхновява да готвя. Но! Температурите вече са поносими и фамилията беше угостена с нещо неочаквано и няколко степени по-приятно на вкус от обикновена изтръшкана и осолена скумрия в плаке.
Какво всъщност направих? Отрязах си големи листи хартия, намазах ги с лъжица с доматено пюре там, където щях да поставя рибата – чистенето е неприятно, ама стиснах зъби и се справих. Върху пюрето наръсих зехтин – три-четири ивици. След това – чесън на прах. Огледах се и за маданоз, но във фризера не намерих къде е наврян. Затова пък се натъкнах на пакетче девисил – сушен, сред подправките, с които бях зареждала в пристъп на кулинарно вдъхновение през лятото. Така че поръсих и от него, стрит на прах. Предполагам, че ако сложите скилидки, също ще е готино. Върху това нещо положих осолената скумрия и я завих като пакетче, краищата на хартията подгънах и – в тавичката. Опече се много бързо и при внимателно отлепяне кожичката се запази с приятен загар. Месото бе по-ароматно от обикновено и смятам, че отсега нататък ще предпочитам скумрията в тая редакция. Със салата от настъргани моркови и малко зеле, наситнено на фини лентички, е – да си оближеш пръстите!
|
03 Април 07, 19:24
Коментари (0)
|
|